Lányi Wera | Jógaoktató

Blog

Fiatal koromban elég kevés volt az önbizalmam. Bár sokkal csinosabb, fittebb voltam, mégis sokat irigykedtem a körülöttem lévő nőkre – remélem, más is érzi az ironikus vanmégmitfejlődni állapotot ebből! De most legalább ráfoghatom a hormonokra ?
De vissza az eredeti témához. Akkoriban irigykedtem a többiekre, mert volt, aki alacsonyabb, magasabb, karcsúbb, ölelnivalóbb, szőkébb, vörösebb, fiatalabb, idősebb stb. volt nálam. Egyszóval nagyon alulértékeltem önmagam.

Aztán negyvenes korom körül elkezdett megváltozni mindez. Nem irigykedtem, hanem csodáltam, ahogy különbözünk egymástól. Elkezdtem azt érezni, milyen jó, hogy egyikünk ilyen, másikunk más. Rájöttem, hogy ha akarnánk sem lehetünk egymás konkurenciái, hisz pl a kiválasztott férfiak közül is más tetszik mindannyiunknak. És igen, nekik is más nők tetszenek. Vagyis

mindenki megtalálja a számára ideális partnert úgy, hogy ezzel senkinek nem okoz rossz érzéseket. A társkeresés csak példa volt, de így tud ez lenni munkában, közösségi életben, baráti, családi kapcsolatokban is. Rájöttem, hogy

sokkal jobb, ha egymást támogatva haladunk, ha összeadjuk a tudásunkat, tapasztalatainkat és együtt alkotunk szuper dolgokat. Hisz a közös feladatokban épp olyan fontos a tapasztaltabb precíz mérnök alacsony szőkesége, ahogy a fiatal magas barna világmegváltó lázadó cukrászművészete. Pont emiatt tartom fontosnak

megszervezni azokat a köröket, platformokat, ahol a hasonlóan gondolkodó, hasonló életszakaszban lévő csodás nőkkel megoszthatjuk egymással az élményeinket, problémáinkat. Szóval gyertek bátran, legyetek tagjai a közösségeinknek. Minél többnek, hogy többen inspirálhassuk, segíthessük egymást. Hogy ne arról szóljon, kinek nagyobb már a csoportja, hisz máskor, máshonnan, másképp kezdtük. Ezek csak állapotok. Inkább azt érezzük, hogy sokkal több a közös bennünk, amit együtt tudunk mindannyiunk javára fordítani.

?: pinterest

Lányi Wera

Lányi Wera Profile

Szia Wera vagyok

Hosszútávfutóként kezdtem, előtte és utána táncot tanultam. Mindezt lázadásból, valamint azért, hogy megmutassam, „meg tudom csinálni”.

Születésem után két agyvérzésen estem át, epilepsziával élek azóta is. A sportokhoz egyrészt nagyon jó, másrészt meglehetősen hátrányos adottságaimat akartam kihasználni és leküzdeni (laza ízületek, „törékeny” csontok, ezek miatt rengeteg sérülés, műtétek). A jóga 40 évesen tudott segíteni abban, hogy az izomzatomat megerősítsem, könnyebben regenerálódjak a sérüléseimből, találjak rendszert az életemben, új irányokba induljak el.

Az oktatást is ezek miatt tartom fontosnak. Szeretném megmutatni, hogy soha, semmihez nincs késő, mindig, minden helyzetből tovább lehet lépni, fejlődni. Pontosan ezeket szeretném átadni, hogy együtt tanuljuk meg, soha ne másokhoz hasonlítsuk magunkat, hanem a saját csodálatos teljesítményeinkre legyünk büszkék, és élvezzük az út minden pillanatát.

Lányi Wera 2019