Lányi Wera | Jógaoktató

Blog

A képen látható mondatot sok évvel ezelőtt hallottam először és nagyon magával ragadott. Jelenleg a testünk az élőhelyünk, függetlenül attól, miben hiszünk. Épp emiatt nagyon fontos a lehető legjobban gondját viselnünk kívül és belül. Nem csak a szépségünkért, hanem azért is, hogy a lehető leghatékonyabban tudjon működni.
?Erősíteni kell,
?könnyíteni rajta,
?energiával feltölteni,
?tisztán tartani, hogy ne legyen olyan dolgokkal tele, ami nem szolgálja, sőt akár mérgezi is.
?levezetni a fölösleges feszültséget.
?Ismerni mikor mi történik,
?érezni a legapróbb jeleket is.
?Külön kell tudjuk választani mikor mit érzünk pontosan.
?Tudni kell, mit mutat nekünk az adott érzet.
?Megtalálni az adott állapotunkban jelentkező tüneteink lehetséges magyarázatát.
?Tudni, meddig vagyunk képesek magunk megoldani a problémáinkat és mikor kell szakemberhez fordulnunk.
?Megadni neki a szeretetet. Önmagunktól és beengedni azt mástól is.
?Mindezt a lehető legtermészetesebb módon és szerekkel.
Ha mielőbb elkezdjük megadni a tőlünk telhető legnagyobb figyelmet önmagunknak, annál valószínűbb, hogy a későbbiekben sem lesz szükségünk rá, hogy drasztikusabb eszközökhöz nyúljunk.

Lányi Wera

Lányi Wera Profile

Szia Wera vagyok

Hosszútávfutóként kezdtem, előtte és utána táncot tanultam. Mindezt lázadásból, valamint azért, hogy megmutassam, „meg tudom csinálni”.

Születésem után két agyvérzésen estem át, epilepsziával élek azóta is. A sportokhoz egyrészt nagyon jó, másrészt meglehetősen hátrányos adottságaimat akartam kihasználni és leküzdeni (laza ízületek, „törékeny” csontok, ezek miatt rengeteg sérülés, műtétek). A jóga 40 évesen tudott segíteni abban, hogy az izomzatomat megerősítsem, könnyebben regenerálódjak a sérüléseimből, találjak rendszert az életemben, új irányokba induljak el.

Az oktatást is ezek miatt tartom fontosnak. Szeretném megmutatni, hogy soha, semmihez nincs késő, mindig, minden helyzetből tovább lehet lépni, fejlődni. Pontosan ezeket szeretném átadni, hogy együtt tanuljuk meg, soha ne másokhoz hasonlítsuk magunkat, hanem a saját csodálatos teljesítményeinkre legyünk büszkék, és élvezzük az út minden pillanatát.

Lányi Wera 2019