Lányi Wera | Jógaoktató

Blog


Meséltem már, hogy az utóbbi időben egyre érzékenyebben figyelem a megérzéseimet. És egyre inkább hallgatok is rájuk. A saját változásom, a tapasztalataim nem véletlenül irányítottak a gerinc, a kimondottan preventív és eszközöket használó, majd a női – azon belül a klimax –, legutóbb pedig a senior jóga felé.

Úgy érzem, a 40 fölötti korosztály eléggé magára van hagyva az egészségében érezhető változásokkal, a lelki problémáival.
És lássuk be, nem az önbizalom erősítését segíti az a rengeteg csodás fiatal modell, vagy a vélt/valós elvárások miatt mesterségesen fiatallá operált színészek, zenészek, közszereplők tömege. Azt érzi a legtöbbünk, hogy „nem vagyok elég jó” „már nem vagyok csinos és vonzó”, „biztos nem kellek senkinek”, „nem érzem magma jól a bőrömben” stb.

Igen, én is sokszor látom így magam. Aztán ránézek egy olyan emberre, mint ez a gyönyörű, sugárzó, tapasztalt, nyugodt, derűs, kiegyensúlyozott nő a képen és annyira, de annyira szeretném, hogy az én ráncaimon is látható legyen ez a fajta bölcsesség. És szeretném, hogy az oda vezető utam is tele legyen élményekkel.

Ahhoz, hogy ezt minél többen így érezhessük, a jóga egy nagyon jó eszköz. Testileg, szellemileg, lelkileg is. Mert a testünk finom eszközökkel való karbantartása (tudatos étkezés, nem túlerőltetett, de célzott mozgás, megfelelő napi rutin, több természetes gyógymód) kiegyensúlyozza az idegrendszert, segíti a pozitív gondolkodást, ápolja a lelket.

Kezdjen jógázni mindenki, aki tudja, hogy soha nincs késő változtatni. Mindannyian megérdemeljük, hogy legalább így ragyogjunk, mint a képen látható hölgy.

Fotó: pinterest

Lányi Wera

Lányi Wera Profile

Szia Wera vagyok

Hosszútávfutóként kezdtem, előtte és utána táncot tanultam. Mindezt lázadásból, valamint azért, hogy megmutassam, „meg tudom csinálni”.

Születésem után két agyvérzésen estem át, epilepsziával élek azóta is. A sportokhoz egyrészt nagyon jó, másrészt meglehetősen hátrányos adottságaimat akartam kihasználni és leküzdeni (laza ízületek, „törékeny” csontok, ezek miatt rengeteg sérülés, műtétek). A jóga 40 évesen tudott segíteni abban, hogy az izomzatomat megerősítsem, könnyebben regenerálódjak a sérüléseimből, találjak rendszert az életemben, új irányokba induljak el.

Az oktatást is ezek miatt tartom fontosnak. Szeretném megmutatni, hogy soha, semmihez nincs késő, mindig, minden helyzetből tovább lehet lépni, fejlődni. Pontosan ezeket szeretném átadni, hogy együtt tanuljuk meg, soha ne másokhoz hasonlítsuk magunkat, hanem a saját csodálatos teljesítményeinkre legyünk büszkék, és élvezzük az út minden pillanatát.

Lányi Wera 2019